Paula Krom & Bert van der Veen

Jazz at ‘51 Wall Street’

Beleef de bevlogen geschiedenis van Walstraat 51 samen met zangeres Paula Krom en muzikant/arrangeur Bert van der Veen. De bewoners en gebruikers door de jaren heen waren zeer uiteenlopend maar hadden ook veel gemeen: ze hebben gestreden voor verandering, hun vrijheid bevochten, ze hebben verschil gemaakt. En… ze maakten muziek. Veel muziek.

Walstraat nummer 51. Een pand met een bevlogen geschiedenis die ver teruggaat in de tijd met de familie Lammerink als eerste bewoner, zo rond 1903. Veel later stond het op de lijst om gesloopt te worden. Oma Lammerink moest het verkopen aan de gemeente. Gelukkig voor o.a. de cultuursector in Enschede is de sloop nooit doorgegaan.

Wat speelde zich allemaal af achter die grote toegangsdeuren waar Opa Lammerink ooit de koetsen van de stad schilderde? Wie huisden er zoal voordat de huidige gebruiker, yogastudio Bodywise, er totale rust bracht? De bewoners en gebruikers door de jaren heen waren zeer uiteenlopend maar hadden ook veel gemeen: ze hebben gestreden voor verandering, hun vrijheid bevochten, ze hebben verschil gemaakt. En… ze maakten muziek. Veel muziek.

Beleef samen met zangeres Paula Krom en muzikant/arrangeur Bert van der Veen de geschiedenis van jazzpianist Wim Lammerink, de anarchistische jazzclub Trooster en het vrouwenhuis in de korte muziekvoorstelling “Jazz at 51 Wall Street”.

Over Bert
Bert van der Veen is in het Enschedese geen onbekende. Hij is pianist, arrangeur en accordeonist. Zijn zoektocht naar de kern van het muziek maken alsmede zijn verblijf op vele plekken in de wereld hebben hem tot een veelzijdig musicus gemaakt. Jazz, latin, klassiek en wereldmuziek geven hem inspiratie om onder andere met Paula samen een mooie voorstelling te maken. Website van Bert

Over Paula
De jazz werd Paula Krom met de paplepel ingegoten. Haar vader was een groot jazzliefhebber en gaf deze liefde voor o.a. Count Basie, Billie Holliday maar ook Django Reinhardt door aan zijn dochter. Naast het geven van cursussen en workshops in de beeldende kunst speelt Paula met verschillende jazzmuzikanten waaronder al jaren met Bert, zij vonden elkaar in hun voorliefde voor jazz- en wereldmuziek. Paula is tevens werkzaam als kunstdocente. Website van Paula

Bekijk hier de website van yogaschool Bodywise.

Programma van Paula Krom & Bert van der Veen

Tijd Locatie