Over VHTWF

Het Van Haag tot Wal Festival is een halfjaarlijks cultureel festival dat plaatsvindt in het centrum van Enschede. Er is een voorjaarseditie in en een najaarseditie. De allereerste editie was op 31 oktober 2020. Niet fysiek in de stad maar inline op deze site. Zie programma.

Het is een festival voor iedereen die houdt van muziek, theater, kunst en verhalen van vroeger en van nu. Heel fijn: het festival is gratis te bezoeken!  

Waarom en voor wie

Het Van Haag tot Wal Festival wil inwoners en bezoekers van Enschede verrassen met kunst en cultuur uit de stad. En met verhalen over de stad. Van vroeger en van nu. Want tjonge, jonge, jonge… wat ís er veel gebeurd in dat kleine stadshart en wat speelt er nu allemaal (pré-corona en hopelijk straks weer). 

Het festival wil ook theatermakers, muzikanten en kunstenaars uit Enschede – en directe omgeving – de mogelijkheid geven om locatievoorstellingen, concerten en exposities te maken. Met als inspiratie de verhalen van vroeger en nu van een bijzondere plek. Zij maken als het ware verhalencadeautjes aan de stad.

En omdat het festival zich in het stadshart afspeelt – in de kleine straatjes en pleinen – is er reuring in het centrum en dat is weer goed voor de lokale en vaak kleine ondernemers met een bijzondere winkel of een gezellig café.