Maris Mae & Adrie Hemmink

Textielblues

Maris Mae (country/folk singer-songwriter) en Adrie Hemmink (verteller) presenteren het verhaal van twee jeugdvrienden, de een is een textielarbeiderszoon en de ander is de zoon van de directeur. Door middel van een interactieve voorstelling, waarbij het publiek keuzes mag maken hoe het verhaal verloopt, nemen Maris Mae en Adrie je mee in een voorstelling vol verhalen en muziek.

Het verhaal van de ‘Textielblues’ voorstelling gaat over twee jongens die als kinderen veel met elkaar spelen. De een is gedoemd om te gaan werken in een textielfabriek en de ander om ooit de directeur te worden van een textielfabriek. Hun wegen scheiden hierdoor, maar door een incident op de werkvloer komen hun wegen toch weer samen. Wat er verder gaat gebeuren is nog niet bekend, want jij kan zelf als publiek bepalen hoe het verhaal verloopt!

Interactieve voorstelling

In de ‘Textielblues’ voorstelling is er een mogelijkheid voor het publiek om te bepalen hoe het verhaal verloopt. Door het uitbrengen van hun keuze op hun telefoon, kan het publiek richting geven aan de verhaallijn. De voorstelling is zowel fysiek als online te volgen en beide fronten kunnen meebeslissen. Gaan de arbeiders staken of niet? Wordt er iemand aangeklaagd vanwege moord of wordt hij vrijgesproken? Jij bepaalt het zelf!

Over Maris Mae en Jesse Smit

Maris Mae is een 23-jarige country/folk singer-songwriter. Al van jongs af aan schrijft ze verhalen, gedichten en liedjes. Wat ooit begonnen is met liedjes schrijven voor haar speelgoed, veranderde in professioneel songwriten toen ze gitaar leerde spelen, vooropleidingen ging doen en vervolgens aan het conservatorium ging studeren. In haar muziek ligt de focus dan ook op de verhalen en de sferen die daarbij horen. Verhalen over zichzelf en over de wereld, over de maatschappij en de natuur. Altijd met een hoopvolle boodschap en een positieve blik. Haar muziek is vergelijkbaar met Ilse DeLange, The Staves, Joni Mitchell en The Bluebirds. Maris Mae was dan ook de aangewezen artiest om de liedjes en het verhaal te schrijven voor de voorstelling ‘Textielblues’.
Samen met gitarist Jesse Smit verzorgt zij tijdens de voorstelling de muziek.

Kijk en luister voor meer over Maris Mae: Instagram / Spotify / Youtube / Facebook en www.marismae.nl

Kijk en luister voor meer over Jesse: Instagram en www.jessesmitmusic.com


Over Adrie Hemmink

Adrie Hemmink is 24/7 Tukker al 47 jaar lang. Al vroeg in haar leven ontstond de belangstelling voor de geschiedenis, de taal en cultuur van Twente. Met name de liefde voor de textiel en de landbouw komen altijd bovendrijven. Deze passie kan ze vormgeven in projecten die ze maakt voor het Twentehoes.

Daarnaast geeft ze als taxateur goud en zilver lezingen en workshops over juwelen en voorwerpen van edelmetaal. Ze geeft ook opmaat gemaakte rondleidingen in diverse musea. In haar vrije tijd is ze bestuurslid van de Vereniging Oudheidkamer Twente, die het DNA van Twente in haar collectie bewaart. Ze vertaalt diverse aspecten van de geschiedenis, de taal en de cultuur van Twente naar het heden en geeft een gezicht aan hen die het hebben vormgegeven.

Meer over het Twentehoes.

Programma van Maris Mae & Adrie Hemmink

Tijd Locatie