Louis Reith en Jay-Cee Klees

INTERACTIEVE KUNST OP DE KLOKKENPLAS

De glazen muur op de Klokkenplas, dat is de achterkant van Concordia’s kunstruimte. Kunstenaar Louis Reith en interaction designer Jay-Cee Klees maakten hier samen een kunstwerk dat tot leven komt. Neem rustig de tijd om het werk van een afstand in je op te nemen. Scan de QR-code met je telefoon en kom dichterbij, dan kun je via Instagram zien hoe het kunstwerk tot leven komt… en hoe het verhaal verder gaat.

Over Louis

Louis Reith (Hengelo, 1983) staat bekend om zijn monochrome mystieke landschapsconstructies en modernistisch geïnspireerde geometrie. De invloed van architecturale composities, die doen denken aan de Bauhaus-beweging met spiritualiteit als onderdeel van hun esthetische proces, wordt in Louis’ handschrift subtiel zichtbaar door een multimediaal proces dat zowel nauwgezet als delicaat is, zichtbaar in zijn fijne inkt-tekeningen, collages en installaties.

Door een vroege carrière als grafisch ontwerper in Antwerpen, ontwikkelde Reith een liefde voor drukwerk en in zijn tijd bij Vlaamse kunstenaars een fascinatie voor het lyrische ambacht in de kunst; de functionele esthetiek en het voelbare narratief. Dit verbinden van elementen voedt zijn methodiek met de technische aspecten van vorm en de mythische kwaliteiten van het handgemaakte. Website van Louis

Over Jay-Cee
Jay-Cee Klees, kunstenaar en animator, maakt voornamelijk gebruik van Virtual Reality voor zijn digitale, kleurrijke en geanimeerde werken. Geïnspireerd door old-school videogames, internet culture en cartoons, probeert Jay-Cee een kleurrijke en vrolijke kijk te bieden op een unieke manier. Onlangs dook hij in de wereld van Augmented Reality, waarbij hij zijn digitale werk wilt verbinden met de fysieke wereld. Website van Jay-Cee

Dit is een project van Ton Nieuwenhuis van Tick Tick Boom en Audry Hoemakers van Concordia . Het kunstwerk is tot stand gekomen door middel van subsidie van Provincie Overijssel en gemeente Enschede.

Bekijk hier de site van Concordia.

Programma van Louis Reith en Jay-Cee Klees

Tijd Locatie