Kunstbende winnaars

Short films

Er is zoveel jong talent in onze provincie!
Nikki Lemmens, Emin Turan & Micha Verbeek (allemaal uit Enschede) en Ilsanne van der Zee (uit Zwolle) wonnen dit jaar met hun korte films de Kunstbende wedstrijd. Bekijk op het festival in de Kunstruimte van Concordia drie indringende short films over thema’s die hen bezighouden. Alleen vandaag te zien!

Over Nikki

Ik ben Nikki Lemmens (19), een Creative Business student aan het Saxion in Enschede. Vorig jaar ben ik mij gaan verdiepen in het filmvak en ben er helemaal verliefd op geworden. 

Mijn nieuwste film genaamd ‘stilleven.’ gaat over het observeren van het dagelijkse leven zonder interactie met de buitenwereld. Een beetje in je eigen bubbel leven dus. 
De inspiratie was de beleving van het ophebben van een koptelefoon met noise canceling waardoor de geluiden van de omgeving gedempt worden. 
Op het einde ontmoet ze iemand die haar de wereld laat zien en haar motiveert om haar stem te gebruiken en zich gehoord laat voelen. De rode lippen.
Ze wilde haar helpen, echter was dit schijn. De quote van de film luidt dan ook; “Hoe dichterbij je kijkt, hoe minder je ziet. Liefde maakt blind, echter wist ze dat toen nog niet.”

Over Emin en Micha
Onze film laat het idee zien van vast zitten in een lockdown, elke dag maar hetzelfde doen en in een sleur zitten, tot op het punt dat je het allemaal niet meer aan kan. Met deze film proberen wij te laten zien hoe wij (de jongeren van Nederland) ons voelen door alle lockdowns.

Over Ilsanne

Ik ben Ilsanne Van der Zee, 17 jaar en geboren en getogen in Zwolle. Een aantal jaar geleden heb ik mijn passie voor film en beeld/geluid ontdekt en sindsdien ben ik het liefst nergens anders meer mee bezig. Met deze shortfilm heb ik meegedaan aan Kunstbende Overijssel. Ik haal mijn inspiratie overal vandaan, van een simpele wandeling tot een nieuwe bioscoopfilm die een grote indruk op mij heeft gemaakt. Voor deze film vond ik het vooral belangrijk om de jongeren in het licht te zetten en waar wij als jongeren allemaal mee moeten dealen in deze roerige tijden.

Over de Kunstbende

Kunstbende is een zoektocht naar jonge creatieve talenten. Zoek jij een podium in Content Creator, Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal of Theater? Wil je feedback van een professionele jury en kansmaken op te gekke prijzen? Schrijf je dan nu in voor de voorronde. Kijk voor meer info op de website van de Kunstbende.

En als je er toch bent, bekijk dan de expo’s van Concordia.

Programma van Kunstbende winnaars

Tijd Locatie