Cestmir Bergsma, Maud van den Esschert, Nazeli Bikandi, YO-EY, Mark de Geest

Spoken Word podium

Woorden: ze raken, verwarmen, laten je denken en voelen. Kom luisteren naar jonge
talenten uit de stad en de regio. Cestmir Bergsma, Maud van den Esschert en YO-EY bestormen het Spoken Word podium bij de Bibliotheek. En de nog maar 14-jarige Nazeli Bikandi laat in een door haarzelf geschreven rap van zich horen. Dan doen ze onder leiding van master of the stage Mark de Geest van Hartkwartier.
De talenten treden in drie blokken op vandaag, in de Bibliotheek.

Cestmir Bergsma

Hallo, ik ben Cestmir Bergsma. Het zijn van iemand vergt nogal wat. Je krijgt ineens een naam toegegooid, een sekse en een heleboel andere dingen. Dat kan ons afleiden van onze natuurlijke eigenschap om niemand te zijn. Dit concept intrigeerde me enorm.

Wat is niemand? Hoe ziet niemand eruit? Ik zal vereerd zijn als ik jullie mag meenemen op de reis waar we uitvinden dat wat ons voortstuwt de ruimte mag nemen om bekritiseert te worden.

Ik zal op het festival improvisatie laten zien. Ik zal een idee hebben en die laat ik vormen door het moment en de mensen om me heen.

Maud van den Esschert

Mijn naam is Maud. Ik ben een 22-jarige enthousiasteling die sinds twee jaar in het fijne Zwolle woont. Ik kom echter uit Enschede dus er zal altijd een rasechte tukker in mij blijven huizen. In Zwolle studeer ik aan de Hogeschool voor de Kunsten ArtEZ, richting Theatermaker/-docent. 

Ik ben het liefst altijd bezig met onderzoeken, creëren en nieuwsgierig te zijn naar de wereld. Ik schrijf graag gedichten en spoken word teksten. Voor de nieuwsgierigen: stukjes hiervan zijn te vinden op mijn insta account @maakerkunstvan

Dit is een van de eerste momenten dat ik buiten mijn school een performance breng van mijn eigen hersenspinsels, dus ik heb er veel zin in!

Nazeli Bikandi

De 14-jarige Nazeli Bikandi uit Enschede schreef een eigen rapnummer. Onder haar artiestennaam Nano kwam in 2022 het nummer ‘Geen tijd’ uit waarin ze vertelt over haar droom. Meisjes moeten zich nog steeds als rapper bewijzen vindt ze, maar het is haar passie om zich op deze manier uit te drukken. Ze gaat voor haar droom als rapper en laat zich door niemand van de wijs brengen. Lilabeats tekende voor de beats en rapper Mark de Geest adviseerde Nazeli bij het schrijven. Op het festival brengt ze het nummer live ten gehore. Check haar nummer hier.

YO-EY

Het 19-jarige multitalent Joey van Ede van der Pals, rapt, maakt zijn eigen muziek en doet spoken word onder de naam YO-EY. Hij was onder andere de winnaar van de publieksprijs Kunstbende 2017 Overijssel en staat al vanaf zijn 14de jaar als rapper op het podium. Inmiddels vervolgt hij zijn pad op de Herman brood academie met een duidelijke droom voor ogen. Zijn teksten getuigen van een heldere visie en een hoge dosis positiviteit. Luister hier naar zijn nummer Dankbaar.

Mark de Geest

De Enschedese Spoken Word- artiest Mark de Geest, host en freestyle rapper oorspronkelijk afkomstig uit Den Helder zet zich al jaren in voor de jeugd en begeleid jonge talenten onder de vlag van Hartkwartier. Als organisator is hij betrokken bij het Woord is nu en het Warme Woorden Festival en zet hij zijn woorden in om een betere wereld te creëren. Zijn levensmotto is hart met t, moed met een d. Mark is betrokken bij het Hartkwartier: een platform voor educatieve projecten op het gebied van muziek, dans en kunst. De projecten staan in het teken van creativiteit, persoonlijke ontwikkeling en bewustwording. Lees hier meer.

Meer weten over wat er verder te doen is in de Bibliotheek? Klik dan hier.

Programma van Cestmir Bergsma, Maud van den Esschert, Nazeli Bikandi, YO-EY, Mark de Geest

Tijd Locatie