Gadjo Dilo

Blues, gipsy, swing

Gadjo Dilo, ook wel vertaald als ‘De gekke vreemdeling’ is een gezellig, maf en raar trio dat zo nu en dan samenkomt voor alleen hele speciale gelegenheden.

Ludovicus was ooit een kleinvoetige zigeuner die in zijn woonwagen door roemenië trok om met straathonden te werken. Doordat hij verschillende keren is gebeten is zijn communicatie in taal achteruitgegaan en kan hij voornamelijk alleen nog maar gitaarspelen. Het is dan ook beter om hem zo min mogelijk te spreken na het optreden. Maar zijn gipsy jazz roots liggen nog vers op de huid en zijn solo’s swingen de pan uit. 

Dion Vluggen die zowel contrabas als gitaar beoefend heeft zijn skills niet zomaar geleerd. In een van de meest erbarmelijke vochtige bajus op aarde tussen vier muren en kakkerlakken oefende hij dagenlang op zijn vingervlugheid die voor meer als gitaarspelen van pas kwam. En dan de langpotige… 

Anne-Linde van de Veen. Werd geboren in een kooi en was jarenlang te bezichtigen in een circus waar zijn met haar lange benen aan de trapeze hing. Nadat zij iemand uit het publiek had geraakt met haar voet onderging zij een verkleining van haar beenlengte. Alsnog zijn ze lang, maar nu een stuk behapbaarder (aldus de pers).

Benieuwd geworden naar dit swingende trio?
Kom naar het Vestzaktheater waar ze je meenemen van Haag tot Wal.

Programma van Gadjo Dilo

Tijd Locatie