Adrie Hemmink & Anne-Linde van de Veen

'Zilveren Piet', een muzikale vertelling

De geschiedenis van de stad Enschede en het levensverhaal van de zilversmid Willem Piet Regenspurg smelten samen in muziek, verhalen en echte kunstwerken. Kom luisteren, kijken en voelen hoe verteller Adrie Hemmink en singer songwriter Anne-Linde van de Veen een ode brengen aan een bijzondere Enschedese kunstenaar, die niet vergeten mag worden.

Adrie is werkzaam bij het Twentehoes en weet veel van het Nedersaksisch, de geschiedenis van Twente en ook van sieraden. Anne-Linde is een podiumdier, afgestudeerd aan de Kleinkunst Academie, is singer-songwriter en speelt en speelde in diverse bandjes, o.a. in de Sugar Bastards.

Adrie Hemmink vindt dat de Enschedese kunstenaar Willem Piet Regenspurg veel meer bekendheid moet hebben. Daarom brengt ze op het Van Haag tot Wal Festival samen met singer songwriyer Anne-Linde van de Veen een ode aan deze veelzijdige stadgenoot.

Willem Piet Regenspurg (1894–1966) was een veelzijdig mens. Hij was edelsmit, tekenaar, landschapsschilder en ontwerper. In 1916 ontving hij een studiebeurs van Stork. Hierdoor kon hij een opleiding volgen aan de Haagse Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten. In 1920 keerde hij terug naar Enschede. Zijn atelier zat aan de Achterstraat; nu de Stadsgravenstraat.

Hij ontwierp o.a. de lampen de grote chanoeka-standaard  in de Enschedese synagoge, ontwiep de bijzondere geëmailleerde deurgrepen van de oude Twentse Schouwburg en maakte in opdracht van zijn rijke clientèle vele voorwerpen en objecten.

Vooraf is er een korte intake en registratie bij de deur, dus kom ruim aanvang. 

Programma van Adrie Hemmink & Anne-Linde van de Veen

Tijd Locatie