Welke muziek veroorzaakte een relletje voor de Jacobuskerk? Waar werd een balletje Schippers gegeten? Wat waren de ‘hotspots’ van de Textielbeat? Met deze quiz van het rock ’n’ popmuseum leer je een hele andere kant van de Enschedese binnenstad kennen!
Enschede, vroeger vooral bekend om de productie van textiel, ontwikkelde zich in de jaren ’50 tot en met ’70 van de vorige eeuw als de belangrijkste Oost-Nederlandse broedplaats voor popmuziek. De muziek die in deze periode ontstond werd later ‘textielbeat’ genoemd.
Het rock’n’popmuseum Gronau presenteert op het Van Haag tot Wal Festival een muzikale quiz door de Enschedese binnenstad, op zoek naar de verhalen van de textielbeat.
En zo werkt het:
- Ga naar: https://actionbound.com/bound/textielbeatenschede of:
- Download de Actionboundapp gratis
- Scan de QR-code met de app
- Ga direct spelen of download eerst de complete quiz (bij wisselende wifi kwaliteit)
Deze quiz kun je heel goed thuis achter je pc, laptop, of mobiel doen.
Wij wensen je veel plezier!
Bij het samenstellen van de quiz werd het museum geadviseerd door Ria Cousijnsen die veel weet over textielbeat. Zij heeft er een boek over geschreven: Katoenvreters.
Over het rock’n’popmuseum
Het museum vlak over de grens in Gronau is een fascinerende reis voor jong en ouder langs verschillende thema’s en periodes in de popmuziek, Zoals Rebellion, Live on stage en Performance. Je vindt er beelden, objecten en relikwieën van de groten der aarde: Elvis, Madonna, Queen én bekenden uit de Nederlandse popmuziek zoals The Cats, de Tielman Brothers en Jan Smit. Rocklegende Udo Lindenberg (uit Gronau!) en popdiva Ellen ten Damme begroeten je bij de ingang.
Lees hier meer over Textielbeat. En klik hier voor het boek Katoenvreters.
Lees hier meer over het rock’n’popmuseum
Foto: Creative Commons