Carole , Meagan en Bert

Introductie voorstelling Ons Alhambra

Ons Alhambra vertelt het verhaal van de familie Nieuwendijk, eigenaren van de beroemde Enschedese bioscoop Alhambra.

Carole van Ruitenbeek, Meagan Morrow en Bert van Laar maakten een korte muziektheaterproductie die op het Van Haag tot Wal Festival in het voormalige woonhuis van de familie te zien zou zijn. Helaas kon dat niet doorgaan, maar de makers hebben een intro gemaakt en hopen de voorstelling volgend jaar op het festival te spelen.Alhambra was in de 30er jaren al een begrip in de regio onder leiding van Lodewijk Lievenboom. Na de oorlog beleefde het toptijden als enig goedkope uitgaansmogelijkheid. Van 1970 tot en met 2006 was Bioscoop Alhambra nog steeds een begrip in Enschede, nu gerund door het echtpaar Paul en Mary Elsbeth Nieuwendijk. De bioscoop ontving grote bezoekersaantallen uit Enschede en zeker ook daarbuiten. Een avondje film bij Alhambra stond garant voor een avond gezelligheid met familie, vrienden collega’s en andere bekenden. De eigenaars waren elke dag te vinden in de bioscoop en hadden daardoor veel persoonlijk contact met hun bezoekers.

De korte muziektheaterproductie Ons Alhambra vertelt het verhaal van de familie Nieuwendijk in relatie tot hun levenswerk. Speciaal voor dit festival ontwikkelde theatermaker Carole van Ruitenbeek samen met muzikante Meagan Morrow en acteur Bert van Laar deze korte theatrale muzikale voorstelling. Plaats van handeling zou het woonhuis zijn van de familie Nieuwendijk, Noorderhagen 36, tegenover het muziekcentrum.

Deze voorstelling, die ongeveer 20 minuten duurt, is bij de volgende live-versie van het festival te zien. Dan speelt Angela Reijrink ook mee.

Lees hier meer over Carole van Ruitenbeek en over Meagan Morrow.