Home

Ontdek Enschede op het Van Haag tot Wal Festival

zaterdag 18 november 2023 / Binnenstad Enschede

Verhalen. Ze zijn er in overvloed. Onder andere over de binnenstad van Enschede.
Zo stond er op het Van Heekplein een prachtig zwembad waar een strenge badmeester de scepter zwaaide. En aan de Molenstraat woonde en werkte een beroemde paragnost, die zelfs door de politie werd ingeschakeld bij vermissingen.

Op het gratis toegankelijke Van Haag tot Wal Festival komen de verhalen over deze mensen en over bekende én onbekende plekken tot leven. Stap de festivallocaties binnen en (her)beleef Enschede!


Het is een festival voor jong en ouder, voor liefhebbers van locatietheater, mooie verhalen, historie, livemuziek en ontdekkers van een bruisende stad. 
Alles is gratis toegankelijk. Kom wel op tijd naar een locatie want vol is vol. 

Infopunt

Meer weten over het festival, of heb je een mooi verhaal over de binnenstad van Enschede? Kom naar het festival INFOPUNT bij Concordia aan de Langestraat 56 in Enschede. Daar staat ook een kop koffie of thee voor je klaar.

18 nov van 13.00 tot 18.00 uur. Gratis!

Bekijk hier het programma.

PROGRAMMA

Het volledige schema bekijken?

DEELNEMERS

Weten wie er zoal meedoen?

LOCATIES

Waar zijn de activiteiten?

Over het Van Haag tot Wal Festival

Wil jij cultureel Enschede ontdekken op verrassende plekken in hartje stad? Het gratis toegankelijke Van Haag tot Wal Festival voert je langs locaties waar muzikanten en theatermakers optreden en waar kunstenaars exposeren. Het bijzondere is dat ze zich door de plek laten inspireren. Wat is daar ooit gebeurd, wie heeft er gewoond, gewerkt, of wat is er nu? Je hoort het, je ziet het én je beleeft het live.

Stories

Verhalen van vroeger en nu komen letterlijk tot leven op dit festival. Bijvoorbeeld over het ruige centrum van Enschede in de jaren ‘70 en ’80, toen knokpartijen aan de orde van de dag waren. Of verhalen van een statige hotel dat in het stadscentrum stonden. En leer de kleurrijke bewoners van vroeger en nu kennen. Er is een waslijst aan mooie stories over de binnenstad. Muzikanten, theatermakers en kunstenaars putten daaruit en laten het jóu beleven.

Een ligconcert, een walking podcast, muziek in een magazijn
je kunt het meemaken op het Van Haag tot Wal Festival!

Over de naam

De naam van het festival verwijst naar vroeger én naar nu. Enschede is nooit ommuurd geweest maar had hagen en wallen. En die zijn er nog steeds. Niet fysiek, maar wel in de namen van authentieke straatjes zoals de Zuiderhagen, Noorderhagen en de Walstraat. In deze straatjes – en in de andere straatjes van het ronde historische stratenpatroon – kun je de festivallocaties vinden.

Ken jij een mooi verhaal?

Ken jij een bijzonder verhaal dat zich afspeelde in het centrum? Over gebouwen of mensen.
We horen ze graag!

Je kunt het mailen naar audry@vanhaagtotwalfestival.nl