Lena C. en Matteo Traverso

Sonichronicle

Soundscape

Luister naar het kloppende hart van Enschede met de kunstenaars Matteo en Lena, terwijl ze een meeslepende geluidsbeleving presenteren in de historische klokkentoren van de Grote Kerk op de Oude Markt.

De geluidsinstallatie bevindt zich op de eerste verdieping en biedt een boeiende verkenning van het thema ‘Tijd.’ Binnen deze unieke auditieve reis hebben de kunstenaars omgevingsgeluiden gecreëerd en samengeweven uit verschillende historische periodes, waarbij ze tijdssignalen hebben geïntegreerd en de prachtige tonen van de beiaard – die niet alleen de voortgang van de tijd symboliseren, maar ook diepe religieuze betekenis hebben en eeuwen overstijgen. Hier stap je binnen in een sonische tijdmachine, begeleid door een symfonie van tijdperken.

Het werk wordt gepresenteerd door de kunstenaars Lena C. (Taiwan) en Matteo Traverso (Italië), die tweedejaarsstudenten zijn in de Master of Music The Sound of Innovation aan het ArtEZ Conservatorium.


Matteo Traverso

Matteo Traverso is een digitale geluidskunstenaar die momenteel in Arnhem (NL) is gevestigd. Hij heeft zijn werk opgevoerd op verschillende locaties en festivals voor digitale kunst, elektronische en avant-gardemuziek in Italië, Spanje, Duitsland en Nederland.

Lena C.

Lena C. is ook een geluidskunstenaar gevestigd in Enschede (NL). Ze speelt elektronische, ambient- en experimentele muziek voor artistieke praktijk en optredens.

Meer weten:

De Sonichronicle soundtrack is hier te beluisteren.

Programma van Lena C. en Matteo Traverso

Tijd Locatie