Gert-Jan Roesthuis & Frank Droste en Lotte Aarnink

Leeskes Preuverieje

Muziek

Singer songwriters Lotte Aarnink (foto) en Gert-Jan Roesthuis bezingen de stad en het leven in zelfgeschreven nummers. In het Twents over Enschede en het leven! Begeleid door gitarist Frank Droste. Waar anders dan in het gezellige Bolwerk.

Over Lotte Aarnink

Lotte speelt al gitaar vanaf haar 10e jaar en leerde zichzelf drummen. Pas sinds haar 26ste durft ze ook zelf te zingen. In april van dit jaar scheef ze haar eerste eigen nummer, onder begeleiding van Albert Bartelds en Hendrik Jan Bökkers. Daarmee kreeg ze de smaak te pakken. Ze heeft veel interesse in talen. Het Twents is voor haar een echte moedertaal: “Het voelt als warmte, herkenning en ‘ons’”.

Het liedje Kats van ’t rabat schreef ze afgelopen april tijdens het Schrieverskaamp. Over een Duitse jongen die ze ontmoette tijdens de wintersport in Oostenrijk. Het liedje dat ze voor het Van Haag tot Wal Festival schreef gaat over de Italianen die in de jaren ’60 naar Twente kwamen om te werken in de texielfabrieken. Er ontstonden romances tussen hen en de Twentse dames. Sinds kort heeft Lotte zelf ook een Italiaanse vriend, dus dit nummer gaat ook deels over haarzelf.


Over Gert-Jan Roesthuis

Gert-Jan Roesthuis won afgelopen 2 juli met zijn lied Sol hé het Twents Songfestival. De Tubantia scheef na zijn overwinning: Hij is een boer, een slager én een ‘ongepolijste diamant’. (…). De hobbyzanger uit Lattrop maakte grote indruk tijdens de vierde editie van het evenement met ‘Sol hé’, een cover van een Afrikaans lied. Niet alleen de vakjury wees hem aan als winnaar, ook het publiek vond zijn optreden de beste van de elf finalisten. „Je weet niet wat je hoort”(…).

Op 18 november speelt hij natuurlijk zijn winnende nummer, maar ook een speciaal voor het festival geschreven nummer waar Het Bolwerk, Willem Wilmink en bier vast voorbijkomen. Gert-Jan wordt begeleidt door gitarist Frank Droste.

Meer weten:

Programma van Gert-Jan Roesthuis & Frank Droste en Lotte Aarnink

Tijd Locatie